BCE are un nou economist sef

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 19:34
1526 citiri
BCE are un nou economist sef

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat marti ca belgianul Peter Praet, membru al comitetului executiv al BCE, a fost numit economist sef in cadrul unui proces de realocare a responsabilitatilor in randul membrilor boardului.

Peter Praet, in varsta de 62 de ani, va prelua responsabilitatile germanului Juergen Stark, care a demisionat anul trecut. Noile responsabilitati ale lui Peter Praet sunt cruciale pentru ca va superviza echipa de economisti a BCE care pregatesc prognozele pe baza carora se bazeaza deciziile de politica monetara in zona euro.

Peter Praet este incepand din luna iunie 2011 unul din cei sase membri ai comitetului executiv al BCE. Responsabilitatile sale au inclus resursele umane, bugetul si balanta de plati.

BCE a mai anuntat ca francezul Benoit Coeure va fi responsabil, incepand cu data de 1 martie 2012, cu operatiunile de piata. Benoit Coeure s-a alaturat comitetului executiv al BCE dupa ce italianul Lorenzo Bini Smaghi si-a prezentat demisia.

De asemenea, reprezentantul Germaniei in boardul BCE, Joerg Asmussen, va fi responsabil pentru relatile internationale si europene. In schimb, presedintele BCE Mario Draghi si vice-presedintele Vitor Constancio isi vor pastra vechile lor responsabilitati.

De la infiintarea Bancii Centrale Europene postul de economist sef a apartinut unui german. Primul economist sef al BCE a fost Otmar Issing, urmat de Juergen Stark.

#Peter Praet BCE, #economist sef BCE, #noul economist BCE , #Banci internationale