BEI acorda asistenta suplimentara Romaniei pentru punerea in aplicare a unor proiecte

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 14:53
1242 citiri
BEI acorda asistenta suplimentara Romaniei pentru punerea in aplicare a unor proiecte

Banca Europeana de Investitii (BEI) a semnat joi un memorandum de intelegere cu guvernul Romaniei privind acordarea de asistenta tehnica pentru sprijinirea punerii in aplicare a proiectelor europene cofinantate de banca in Romania.

Acordul se va concentra pe cresterea vitezei si a calitatii absorbtiei fondurilor structurale europene, prin intermediul asistentei in gestionarea si punerea in aplicare a proiectelor.

"Romania a solicitat aceasta asistenta din partea BEI, bazandu-se pe expertiza consacrata de care dispune in privinta finantarii proiectelor, in special in regiunile mai putin dezvoltate care beneficiaza de fonduri structurale ale UE, urmarindu-se consolidarea capacitatii Romaniei in ceea ce priveste punerea in aplicare a proiectelor, precum si formularea politicilor si a strategiilor si planificarea sectoriala si la nivel de proiect.

"Acordul de cooperare incheiat astazi (joi n.r.) intre BEI si Romania prevede asistenta tehnica pentru punerea in aplicare a proiectelor europene prin cofinantare BEI si urmareste sa accelereze absorbtia fondurilor europene".

"Acest demers este complementar asistentei tehnice pe care banca o acorda Romaniei prin JASPERS incepand din 2006, in vederea conceperii unor proiecte de foarte buna calitate care sa fie sprijinite din fonduri europene, si reflecta rolul important al BEI in furnizarea cofinantarii necesare pentru a acoperi contributia nationala la punerea in aplicare a acestor proiecte prioritare".

"Am convingerea ca acest efort, care a presupus o coordonare stransa cu Comisia Europeana, ca o initiativa comuna cu guvernul Romaniei, va juca un rol important in facilitarea utilizarii fondurilor europene in cel mai bun mod posibil in beneficiul Romaniei", a declarat Wilhelm Molterer, vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania.

In acest cadru, BEI va acorda sprijin pentru proiectele prioritare care urmeaza sa fie finantate in perioada de programare 2007-2013 si va contribui la dezvoltarea capacitatii de a gestiona punerea in aplicare a proiectelor avandu-se in vedere viitoarea perioada de programare 2014-2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Europeana de Investitii acord Romania, #proiecte BEI Romania, #finantari BEI Romania , #Banci internationale