BERD investeste 8,8 milioane euro in judetul Braila

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 14:39
1662 citiri
BERD investeste 8,8 milioane euro in judetul Braila

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pune la dispozitie un imprumut de 8,8 milioane euro pentru imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa din judetul Braila.

Imprumutul vine sa suplimenteze o finantare nerambursabila de 74 milioane euro acordata de UE in vederea imbunatatirii accesului la servicii de apa si canalizare, a anuntat miercuri banca.

Astfel, BERD pune la dispozitie un imprumut de 8,8 milioane euro care, impreuna cu contributia Fondului European de Coeziune, in valoare de 74 milioane euro si fonduri de la bugetul local si cel de stat, vor finanta programul regional de investitii in sectorul de apa in valoare de 95,7 milioane euro al SC Compania de Utilitati Publice Dunarea SA Braila.

Investitia vizeaza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa

Programul de investitii vizeaza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in cadrul a 45 de unitati administrativ-teritoriale care reprezinta aproape doua treimi din populatia judetului Braila.

Ca urmare a proiectului, peste 300.000 de locuitori din zona in care se deruleaza proiectul vor beneficia de acces la servicii sigure de alimentare cu apa si canalizare.

Proiectul va beneficia de asemenea de un program de evaluare comparativa, care va pune la dispozitia companiei instrumentele si procedurile necesare pentru imbunatatirea nivelului serviciilor furnizate beneficiarilor, compararea performantei operationale in timp si identificarea performantelor nesatisfacatoare pe baza comparatiei cu standardele din domeniu.

Imprumutul de 8,8 milioane de euro fac parte din Programul Regional Cadru de Co-Finantare

Imprumutul de 8,8 milioane euro acordat de catre BERD reprezinta un sub-proiect care face parte din Programul Regional Cadru de Co-Finantare prin Fondul UE de Coeziune (R2CF) in valoare de 200 milioane euro, care a fost lansat in 2010 pentru a sustine investitiile in infrastructura de apa si apa uzata din Romania, cat si pentru a ajuta municipalitatile sa absoarba finantarea disponibila din Fondul de Coeziune al UE.

Se estimeaza ca Programul Cadru de Co-Finantare va mobiliza investitii suplimentare in valoare de aproximativ 1,5 miliarde euro in infrastructura de alimentare cu apa si de colectare si tratare a apelor uzate din Romania.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berd, #investitie BERD, #investitie infrastructura apa, #investitie Braila , #Banci internationale