Bloomberg: Seful Citigroup ar fi fost demis, de fapt

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 10:57
1304 citiri
Bloomberg: Seful Citigroup ar fi fost demis, de fapt

Citigroup l-a demis pe Directorul General Vikram Pandit dupa ce a decis ca acesta a comis erori de management care au cauzat probleme in relatia cu regulatorii si au redus credibilitatea grupului financiar in fata investitorilor.

Printre motivele inlocurii lui Pandit cu Michael Corbat se afla respingerea de catre regulatori a planului de crestere a dividendelor catre actionari din martie, a declarat o sursa Bloomberg, a carei identitate a ramas secreta.

Consiliul Director avea discutii in legatura cu inlocuirea lui Pandit de mai multe luni, chiar anterior numirii lui Michael E. O'Neill in functia de Presedinte al Consiliului Director Citigroup. O'Neill, membru al consiliului director din 2009, a devenit pe parcurs tot mai nemultumit de performanta lui Pandit, asemenea altor membri ai consiliului.

Noul CEO Citigroup le-a comunicat celor 262.000 de angajati ca banca ar putea trece prin restructurari in perioada urmatoare.

Corbat, in varsta de 52 de ani, a declarat ca este "cu adevarat increzator in companie" dupa ce si-a petrecut intreaga sa cariera in cadrul Citigroup.

"Imi voi petrece urmatoarele saptamani pentru (...) a revizui structurile de raportare. Aceste analize vor duce la anumite schimbari", a mai declarat acesta.

Pe de alta parte, Vikram Pandit a declarat ca nu regreta deciziile pe care le-a luat in cadrul mandatului sau.

"Este greu sa ma gandesc la lucruri pe care le-as fi facut diferit", a afirmat acesta intr-un interviu pentru Bloomberg. El s-a referit la modul in care a condus compania in perioada crizei, care incepuse inainte ca el sa preia mandatul, si la cum a reusit sa ramburseze pachetul de salvare de 45 de miliarde de dolari pe care Citigroup l-a primit de la guvernul american.

"Ma gandeam la aceasta (n.r. decizie) de mult timp. A fost decizia mea. Am luat-o in cadrul discutiilor cu Dl. O'Neill si amandoi am facut-o intelegand ca firma este pregatita (n.r. pentru aceasta schimbare)", a concluzionat fostul CEO.

Seful Citigroup demisioneaza, dupa ce actionarii au refuzat un salariu de 15 mil. de euro

#demitere director Citigroup, #rezultate financiare Citigroup, #schimbare CEO Citigroup, #nou director Citigroup , #Banci internationale