BNP Paribas a avut un an bun. Ce face cu profitul? Se extinde in China

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 10:00
1476 citiri
BNP Paribas a avut un an bun. Ce face cu profitul? Se extinde in China

Cea mai mare banca din Franta, BNP Paribas, si-a majorat participatia detinuta la Bank of Nanjing din China la 14,7%.

BNP Paribas a achizitionat 59,3 milioane de actiuni ale Bank of Nanjing, echivalentul unei participatii de 2%, in perioada 10 octombrie-6 decembrie, a anuntat banca din China la bursa de la Shanghai, fara a preciza valoarea tranzactiei, transmite Reuters.

Surse anonime au anuntat recent ca BNP vrea sa-si majoreze participatia in banca din China, din orasul Nanjing.

BNP este una din cele aproximativ 40 de banci straine care si-au infiintat sucursale in China, ceea le le permite sa desfasoare afaceri in yuani. Ele au operatiuni in cinci mari orase din China.

Recent, banca americana Citigoup a anuntat vanzarea participatiei de 2,7% detinuta in creditorul chinez Shanghai Pudong Development Bank. Alte banci prezente pe piata din China sunt Bank of America, RBS si UBS. Majoritatea si-au stopat sau micsorat investitiile in ultimii ani, din cauza problemelor de pe pietele lor interne.

BNP Paribas a raportat rezultate peste asteptari in trimestrul trei din 2012 datorita reducerii pierderilor in zona euro si a tranzactiilor solide pe pietele de capital.

In perioada iulie-septembrie a acestui an, profitul bancii franceze a fost mai mult decat dublu, la 1,32 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari), de la 541 milioane de euro in perioada similara din 2011. Analistii se asteptau la un castig de 1,18 miliarde de euro.

BNP Paribas a anuntat ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de 9,5% la 30 septembrie.

#BNP Paribas China, #investitii China BNP Paribas, #actiuni BNP Paribas China , #Banci internationale