BNP Paribas: Romania, pregatita sa-si recastige investitorii

Sambata, 18 August 2012, ora 17:45
1403 citiri
BNP Paribas: Romania, pregatita sa-si recastige investitorii

Romania este pregatita sa recastige investitorii care au vandut luna trecuta obligatiunile guvernamentale in contextul crizei politice, dupa ce sprijinul exprimat de Fondul Monetar International (FMI) a redus riscul asociat acestor obligatiuni, releva un raport al grupului bancar BNP Paribas citat vineri de Bloomberg.

FMI si autoritatile romane au ajuns la un acord pentru deblocarea urmatoarei transe din imprumutul de tip preventiv in valoare de cinci miliarde de euro, a anuntat marti Fondul la finalul misiunii de evaluare. Leul este usor subevaluat si are posibilitatea unei aprecieri, a precizat FMI, reaminteste Bloomberg.

"Comentariile FMI privind subevaluarea leului au fost in mod special de folos in restabilirea increderii in activele in lei", a precizat, in raport, Bartosz Pawlowski, strategul sef al BNP pentru regiune.

Evaluarea FMI "ar trebui sa fie un declic semnificativ pentru investitorii care au devenit ingrijorati in legatura cu datoria Romaniei in urma turbulentelor politice", a afirmat el.

#BNP Paribas investitori Romaia, #BNP Paribas curs valuatr, #BNP Paribas obligatiuni Romania , #Banci internationale