Bulgaria a desemnat BNP Paribas, HSBC si Raiffeisen sa intermedieze o emisiune de eurobonduri

Luni, 07 Mai 2012, ora 17:27
1361 citiri
Bulgaria a desemnat BNP Paribas, HSBC si Raiffeisen sa intermedieze o emisiune de eurobonduri

Ministerul bulgar de Finante a selectat bancile BNP Paribas, HSBC si Raiffeisen drept mediatori pentru o emisiune de eurobonduri ce ar urma sa aiba loc in cursul acestui an, informeaza Novinite.

Cele trei banci au fost insarcinate sa consilieze statul bulgar si de asemenea sa organizeze vanzarea de eurobonduri.

Bulgaria are de gand sa acceseze pietele internationale de capital la finele lunii mai sau inceputul lunii iunie pentru a strange fondurile cu care sa ramburseze obligatiuni in valoare de 835 milioane de euro care ajung la maturitate in 15 ianuarie 2013.

Autoritatile de la Sofia vor sa vanda pe pietele financiare eurobonduri in valoare de pana la doua miliarde de leva si in acest sens au evaluat oferte prezentate de 17 institutii financiare. Oferte bancilor au fost judecate in functie de pretul oferit, experienta bancilor in intermedierea de emisiuni de eurobonduri, volumul comisionului, precum si capacitatea de a asigura participarea investitorilor de pe piata domestica.

Potrivit unor informatii neconfirmate inca, ministrul bulgar de finante, Simeon Diankov, a optat pentru bonduri cu maturitate la cinci ani din cauza randamentului scazut (mai putin de 4%) oferit de cele trei institutii financiare selectate pentru acest tip de bonduri. De asemenea, Simeon Diankov mizeaza pe asigurarile bancilor ca vor ajuta Bulgaria sa acceseze pietele internationale la costuri convenabile chiar daca emisiunea de eurobonduri nu se va bucura de o cerere puternica.

Luna trecuta guvernul bulgar a fost criticat de Banca Centrala Europeana pentru intentia sa de a cumpara bonduri bulgare cu fonduri de la Fondul de Argint, infiintat in 2006 pentru a asigura stabilitatea sistemului national de pensii.

#BNP Paribas Bulgaria eurobonduri, #Bulgaria emisiune eurobonduri, #banci vanzare eurobonduri Bulgaria , #Banci internationale