Cat castiga sefii bancilor centrale

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 10:24
1526 citiri
Cat castiga sefii bancilor centrale

Presedintia Bancii Centrale Europene este mult mai profitabila decat cea a Federal Reserve din punct de vedere al compensatiei financiare, in conditiile in care Mario Draghi, presedintele BCE castiga 374.124 euro, de peste doua ori mai mult fata de Ben Bernake, care nu a primit decat 199.700 dolari (151.161 euro), in calitate de sef al Rezervei Federale a SUA.

Draghi va fi insa depasit la salariu de urmatorul guvernator al Bancii Angliei, Mark Carney, care va prelua acest post in iunie si va fi rasplatit cu un salariu de baza de 480.000 lire sterline (554.000 euro) pe an. Carney este deocamdata presedinte al bancii centrale a Canadei, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Actualul Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a fost recompensat pentru activitatea sa din 2012 cu suma 305.368 lire sterline (352.498 euro).

Mario Draghi a preluat presedintia BCE in noiembrie 2011 de la Jean-Claude Trichet. Primul an de mandat al italianului a fost marcat de aparenta dezamorsare a crizei datoriilor de stat, dupa ce noul sef al BCE a promis ca va face tot ceea ce este necesar pentru a asigura supravietuirea monedei euro.

Raportul prezentat joi de BCE arata totodata ca doi fosti membri ai Consiliului Executiv al institutiei, Lorenzo Bini Smaghi si Jose Manuel Gonzalez-Paramo, au optat sa renunte la pensii in schimbul incasarii dintr-o data a fondurilor acumulate, platile catre cei doi totalizand 2,46 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu Mario Draghi, #salariu guvernator Banca Angliei, #salariu Rezerva Federala, #salarii guvernatori banci centrale , #Banci internationale