Ce trebuie sa faca Spania pentru a primi bani

Luni, 09 Iulie 2012, ora 12:31
1217 citiri
Ce trebuie sa faca Spania pentru a primi bani

Eurogrupul urmeaza sa anunte care sunt conditiile cerute sectorului bancar spaniol pentru acordarea imprumutului de care acesta are nevoie pentru recapitalizare, iar cotidienele spaniole de luni speculeaza pe marginea acestor cerinte.

Eurogrupul va cere ca bancile sa faca dovada mai multor fonduri, in schimbul ajutorului financiar, anunta cotidianul El Pais.

Statele zonei euro cauta un acord politic pentru salvarea sectorului bancar spaniol, scrie El Mundo, cu precizarea ca urmeaza sa fie stabiliti termenii si conditiile imprumutului, pentru care Spania spera sa poata plati dobanzi de 3% - 4%. De asemenea, mai scrie cotidianul mentionat, guvernul spaniol ar putea anunta cateva dintre noile masuri de ajustare a cheltuielilor.

Guvernul reuseste pentru prima oara sa reduca din cheltuielile regiunilor, si are incredere ca executivul comunitar va acorda inca un an pentru respectarea tintei de deficit, remarca ABC pe prima pagina, alaturi de stirea potrivit careia tarile din sud cer Eurogrupului sa concretizeze ajutorul dat sectorului bancar spaniol.

UE impune luni Spaniei exigentele pentru acordarea ajutorului financiar pentru banci, scrie si cotidianul catalan El Periodico. Eurogrupul stabileste cerintele ajutorului financiar pentru banci, astfel ca entitatile financiare care nu sunt viabile trebuie sa se lichideze regulat si sa dispara, iar Bruxellesul va supraveghea indeaproape respectarea tintei deficitului si aplicarii reformelor, precizeaza publicatia mentionata.

Pe prima pagina a cotidianului La Razon de luni este anuntata o ofensiva a stangii radicale basce pentru a atinge "independenta economica", dupa ce in legislativul european, Partidul Nationalist Basc a cerut UE o prima de risc basca, pentru a nu se contamina de datoria spaniola.

#Eurogrup banci Spania, #imprumut banci spaniole, #Eurogrup imprumut banci spaniole , #Banci internationale