Cea mai mare banca a Germaniei are probleme (rezultate financiare)

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:16
1478 citiri
Cea mai mare banca a Germaniei are probleme (rezultate financiare)

Deutsche Bank a anuntat o scadere majora a profiturilor trimestriale, rezultatele fiind cu mult sub asteptarile pietei. Acesta este primul raport trimestrial de la preluarea conducerii bancii de Anshu Jain si Jurgen Fitschen.

Cea mai mare banca a Germaniei dupa marimea activelor va lua masuri suplimentare pentru a reduce riscurile din cauza veniturilor sub asteptari, care au afectat planurile Deutsche Bank de a atinge tintele de capital prin rezultatul raportat, scrie Financial Times.

Urmand un trend nefericit lansat de alte institutii bancare in anuntarea unor rezultate dezamagitoare pentru al doilea trimestru al anului, Deutsche Bank a raportat profituri de 700 milioane de euro in cele trei luni incheiate in iunie, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii se asteptau la un profit de 1 miliard de euro.

Comform cifrelor publicate in avans, Deutsche bank a anuntat ca veniturile trimestriale au scazut de la 8,5 miliarde euro la 8 miliarde euro.

Oficialii Deutsche au declarat ca bana, una dintre cele mai mari din zona euro, a avut costuri mai ridicate din cauza devalorizarii monedei unice. Astfel, operatiunile derulate in SUA sau Marea Britanie au fost mai scumpe.

Deutsche Bank a anuntat recent concedierea a 1.000 de persoane.

Cele mai mari banci ale lumii au fost lovite de declinuri abrupte ale tranzactiilor cu venituri fixe, iar Deutsche, care inca nu a publicat datele pentru fiecare divizie in parte, ar putea sa fie afectata intr-un mod similar de tranzactiile substantiale de acest gen.

In primul trimestru al anului, profitul Deutsche a scazut cu o treime, iar veniturile cu 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Oficialii Deutsche considera ca inca vor atinge rata necesara a capitalului din activele de risc conforme cu prima faza a Basel III pana la inceputul lui 2013, de 7,2%. "Proiectiile mai reduse pentru profitul bancii vor fi compensate prin implementarea de masuri suplimentare de reducere a riscului", au declarat oficialii bancii.

Deutsche Bank, nume mare pe lista scandalului Libor

Deutsche Bank este una din bancile europene implicate in scandalul Libor, in care mai multe banci din intreaga lume au colaborat pentru a furniza date false in vederea stabilirii unui indice Libor eronat, dar si pentru manipularea Euribor.

Scandalul Barclays - Libor: Inca patru banci grele ies la suprafata

Banca britanica Barclays a fost prima care a fost pedepsita in aceasta ancheta, fiind nevoita sa plateasca o amenda de 290 milioane de lire sterline catre autoritatile din SUA si Marea Britanie.

Din cauza acestor detalii care au iesit la iveala trebuie revizuit sistemul care genereaza contracte de achizitii in valoare de 500 miliarde de dolari, la nivel global, de la derivate, la credite ipotecare standard.

Rezultate proaste in intreaga lume

Si alte banci majore au raportat pierderi in al doilea trimestru al anului. Morgan Stanley a anuntat un profit cu 50% mai mic, de 591 milioane de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza declinului veniturilor din tranzactii cu actiuni si obligatiuni.

Goldman Sachs a anuntat o scadere a profitului de 12% in al doilea trimestru al anului, in urma unor investitii cu risc ridicat si a stagnarii activitatii.

Marile banci trag linie dupa trimestrul doi: Rezultatele, dezastruoase

De asemenea, JPMorgan a anuntat un profit in coborare cu 9%, la 4,96 miliarde de dolari, dupa ce a pierdut 4,4 miliarde de dolari din cauza unor investitii nefericite la biroul londonez. In plus, banca a revizuit si profitul din primul trimestru in scadere cu alte 459 milioane de dolari, dupa ce, in urma unei anchete, au descoperit ca angajatii biroului din Londra incercasera sa acopere pierderile.

#rezultate Deutsche Bank, #profit deutsche bank, #rezultate financiare Deutsche Bank, #Deutsche Bank Libor , #Banci internationale