Cea mai mare banca din Italia este in favoarea uniunii bancare

Luni, 25 Iunie 2012, ora 11:16
1780 citiri
Cea mai mare banca din Italia este in favoarea uniunii bancare

Federico Ghizzoni, seful UniCredit, s-a pronuntat luni in favoarea unei uniuni bancare si a unei integrari fiscale mai stranse in zona euro, transmite Reuters.

"S-au facut progrese la nivel de stat. Acum avem nevoie ca aceste progrese sa se realizeze si la nivel european", a afirmat Ghizzoni intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Repubblica.

"Grupul nostru este clar in favoarea supervizarii europene, a infiintarii unui mecanism de stabilitate de catre banci si a existentei unei asigurari europene pentru depozite, care ar putea include si asigurarea la nivel national", sustine seful UniCredit.

Þarile din zona euro care au participat recent la summitul G20 din Mexic s-au angajat sa lucreze in favoarea unei uniuni bancare, a anuntat presedintele mexican Felipe Calderon, care asigura presedintia acestui grup de tari bogate si emergente.

Realizarea uniunii bancare va fi discutata si la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles.

Federico Ghizzoni a dat asigurari ca nu exista temeri privind situatia lichiditatilor la UniCredit.

"Capitalizarea noastra este foarte buna deoarece, multumita operatiunii de majorare a capitalului, care ne-a facut cea mai capitalizata banca din Europa, suntem intr-o pozitie de varf pe pietele financiare", a afirmat seful UniCredit.

In primul trimestru, banca italiana, prezenta si in Romania, a raportat un profit net de 914 milioane de euro, dupa ce anul trecut a inregistrat pierderi de 9,2 miliarde de euro, din cauza deprecierilor masive, si a anuntat concedierea a 6.150 de angajati.

#Unicredit uniune bancara zona euro, #uniune fiscala zona euro, #banci Italia , #Banci internationale