Cinci banci din Marea Britanie trebuie sa-si majoreze capitalul cu 21,2 miliarde de dolari

Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:54
1838 citiri
Cinci banci din Marea Britanie trebuie sa-si majoreze capitalul cu 21,2 miliarde de dolari
Sursa foto: The Telegraph

Cinci banci din Marea Britanie trebuie sa-si majoreze capitalul cu inca 13,7 miliarde de lire sterline (21,2 miliarde de dolari) pana la sfarsitul lui 2013 pentru a-si acoperi riscurile si a face fata posibilelor pierderi din imprumuturi si amenzi, a anuntat joi Autoritatea britanica de supervizare bancara (Prudential Regulatory Authority).

La sfarsitul lui 2012 valoarea totala a capitalului de care aveau nevoie cele cinci institutii de creditare, Royal Bank of Scotland, Barclays, Co-operative Bank, Lloyds si societatea de constructii Nationwide era de 27,1 miliarde de lire sterline iar in martie bancile au anuntat ca vor sa obtina 12,5 miliarde de lire sterline anul acesta, iar PRA a majorat joi estimarea la 13,7 miliarde de lire sterline, transmit Bloomberg si BBC.

Principalele banci britanice, Royal Bank of Scotland, Barclays si Lloyds, trebuie sa-si majoreze capitalul cu inca 13,6 miliarde de lire sterline si, respectiv, 3 miliarde de lire sterline si 8,6 miliarde de lire sterline. Alte banci britanice, cum ar fi HSBC, Santander UK si Standard Chartered, nu trebuie sa ia masuri pentru majorarea capitalului.

Pana la sfarsitul acestui an, bancile din Marea Britanie vor avea nevoie de un capital tampon, echivalentul a cel putin 7% din activele lor riscante.

Autoritatea britanica de supervizare bancara a anunta ca bancile ar putea finaliza operatiunile de majorare a capitalului in prima jumatate a anului viitor.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit mai mult de 66 miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc si Lloyds Banking Group Plc in timpul crizei financiare din 2008. Guvernul detine 82% din RBS si 40% din Lloyds si intentioneaza sa vanda aceste participatii sectorului privat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare capital banci Anglia, #capital banci Marea Britanie, #active riscante Marea Britanie , #Banci internationale