Cipru: Ajutoare de stat pentru bancile cu probleme

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 16:10
1693 citiri
Cipru: Ajutoare de stat pentru bancile cu probleme

Cyprus Popular Bank, a doua mare banca din Cipru, va primi un ajutor de stat in valoare de 1,8 miliarde de euro, dupa ce oficialii din Comisia Europeana au aprobat acordarea acestei finantari.

Comisia Europeana a informat ca si-a dat temporar acordul pentru aceasta schema destinata asigurarii stabilitatii financiare a Cyprus Popular Bank, dar a precizat ca autoritatile cipriote trebuie sa prezinte un plan de restructurare in urmatoarele sase luni.

"Comisia a ajuns la concluzia ca masura este in linie cu prevederile UE privind ajutoarele de stat deoarece este limitata la minimul necesar si este insotita de garantii care sa limiteze distorsiunile aduse concurentei", a estimat executivul european.

Pentru a respecta exigentele europene in materie de fonduri proprii, in luna mai a acestui an, Cyprus Popular Bank a emis noi actiuni in valoare de 1,8 miliarde de euro.

Statul cipriot s-a angajat atunci sa achizitioneze noile actiuni care nu vor fi subscrise de public sau actionarii existenti, devenind astfel actionar majoritar la aceasta banca.

Cyprus Popular Bank este prezenta pe piata romaneasca prin Marfin Bank, iar Bank of Cyprus este prezenta in Romania sub brand propriu.

#Ciru ajutoare stat banci, #Cyprus Populatr Bank recapitalizare, #banci Cipru ajutoare stat, #finantare banci Cipru , #Banci internationale