Concedierile din banci continua: CaixaBank renunta la 3.000 de angajati

Luni, 25 Februarie 2013, ora 16:40
1419 citiri
Concedierile din banci continua: CaixaBank renunta la 3.000 de angajati

CaixaBank, una dintre cele mai mari banci din Spania, va disponibiliza 3.000 de persoane, restructurarile fiind necesare dupa ce grupul financiar a preluat Banca Civica si Banco de Valencia.

Banca mentionata face parte din grupul de sapte entitati spaniole - jumatate din cele 14 mari banci ale tarii - care respecta necesitatile de capital si nu au fost incluse in planul de recapitalizare cu banii proveniti din imprumutul de 40 de miliarde de euro solicitat UE si FMI de catre Spania, potrivit Rtve.es.

CaixaBank isi argumenteaza viitoarele concedieri aratand, intr-un comunicat de presa, ca "este necesar un plan de restructurare, pentru a se putea adapta mediului actual si a imbunatati eficienta resurselor". Conducerea bancii a anuntat de asemenea ca va discuta si negocia cu sindicatele pentru a analiza toate posibilitatile si cele mai bune masuri de luat in vederea concedierilor.

Moody's: Problemele bancilor din Spania vor continua

#concedieri CaixaBank, #concedieri banci Spania, #criza financiara Spania, #restructurari sector bancar Spania , #Banci internationale