Credit Suisse, prima pierdere din ultimii trei ani

Joi, 09 Februarie 2012, ora 14:09
1280 citiri
Credit Suisse, prima pierdere din ultimii trei ani
Credit Suisse a trecut pe pierderi

Credit Suisse, a doua cea mai mare banca din Elvetia, a inregistrat pierderi, in ultimele trei luni ale anului trecut, pentru prima data din 2008.

Banca pune scaderea pe fondul problemelor din piata si a costurilor reorganizarii prin care a trecut institutia, relateaza Bloomberg.

Actiunile Credit Suisse au atins cel mai jos nivel din ultimele cinci saptamani pe bursa din Zurich, dupa ce compania a anuntat o pierdere neta de 637 milioane de franci elvetieni (698 milioane de dolari), comparativ cu profitul de 841 milioane de franci din perioada similara a anului trecut. Analistii se asteptau la un profit de 446 milioane de franci.

CEO Credit Suisse, Brady Dougan, a spus ca masurile luate pentru accelerarea revenirii bancii de investitii au afectat castigurile din al patrulea trimestru. Dougan scazuse targetul de profit al companiei si anuntase, anul trecut, reducerea numarului de angajati in doua etape. Acesta are de gand sa micsoreze divizia de titluri de valoare din cauza scaderii veniturilor pe fondul crizei datoriilor europene si a reglementarilor tot mai stricte legate de capital.

Profitul inainte de taxe a scazut cu 43%, activitatea clientilor fiind sub asteptari, in al patrulea trimestru.

"Acestea sunt rezultate foarte slabe dupa orice standarde", a declarat Christopher Wheeler, analist in cadrul Mediobanca SpA. "Tinand cont de scaderea profitabilitatii serviciilor bancare premium, este clar ca exista anumite probleme in sistemul bancar".

#rezultate financiare banci, #banca elvetia, #credit suisse, #criza datorii suverane, #criza europa , #Banci internationale