Directorii executivi de la JPMorgan Chase sunt asteptati sa demisioneze

Luni, 14 Mai 2012, ora 18:25
962 citiri
Directorii executivi de la JPMorgan Chase sunt asteptati sa demisioneze

Directorii executivi de la JPMorgan Chase sunt asteptati sa isi dea demisiile in aceasta saptamana, dupa pierderile de doua miliarde dolari ale biroului de tranzactionare de la Londra, potrivit bbc.com.

Aceasta lista o include si pe sefa diviziei de investitii, Ina Drew.

Anterior, presedintele bancii Jamie Dimon i-a respins demisia lui Drew. Dimon declara sambata ca a fost o greseala sa fie respinse preocuparile legate de tranzactiile bancii.

Ina Drew, una din cele mai vechi angajate si cele mai bine platite, si-a prezentat demisia de cateva ori de la momentul anuntului privind pierderile institutiei financiare.

Actiunile JPMorgan au scazut cu aproape 10% la finele saptamanii trecute, reducand cu 14 miliarde dolari valoarea companiei.

Agentia de evaluare Fitch a decis retrogradarea ratingului JP Morgan Chase de la A+ la AA-, dupa ce a anuntat vineri pierderi de 2 miliarde de dolari, in urma unor tranzactii de pachete financiare derivate.

JPMorgan Chase & Co. a anuntat ca a pierdut doua miliarde de dolari in tranzactii cu bani proprii, din cauza unor greseli realizate de echipele de investitii si de management de risc ale bancii.

Totodata, Fitch a plasat ratingul pe termen lung si pe cel de soliditate financiara sub perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca ar putea sa le retrogradeze din nou.

Pe de alta parte, agentia de evaluare considera ca pierderile suferite de banca sunt "controlabile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisii JPMorgan Chase, #pierderi JPMorgan Chase, #Finch rating JPMorgan Chase , #Banci internationale