E oficial! RBS renunta la 3.500 de angajati

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 11:11
1671 citiri
E oficial! RBS renunta la 3.500 de angajati

Royal Bank of Scotland a anuntat ca va renunta la 3.500 de angajati in urmatorii trei ani din diviziile de investment banking in conditiile a inceput un program prin care se retrage din afacerile neprofitabile

RBS va vinde sau va inchide anumite unitati si va opri operatiunile pe pietele de capital, a anuntat compania intr-un comunicat de presa. Una dintre cele mai mari banci britanice a mai anuntat si ca a concediat deja 2.000 de oameni in a doua jumatate a 2011, scrie Bloomberg.

"Prin schimbarile pe care le anuntam astazi incercam sa ne asiguram ca RBS opereaza dintr-o pozitie de lider si ca respecta strategia stabilita, o strategie care reflecta mediul in care vrem sa activam", a declarat CEO-ul bancii, Stephen Hester.

El a adaugat ca telul companiei este sa se axeze mai mult pe nevoile clientilor, sa fie mai rezervati in privinta investitiilor facute, mai eficienti si sa ofere rezultate mai bune pentru actionari.

Prin actiunile sale, Hester sterge aproape o decada de expansiune a bancii, condusa de fostul CEO al RBS, Fred Goodwin, care pana in 2008 a facut achizitii in valoare de 140 miliarde de dolari. Noul director continua actiunile pe care le-a anuntat inca din 2009 cand a preluat postul.

"Angajatii RBS au trecut prin o perioada de incertitudine cu privire la viitorul lor. Gata!" a spus David Fleming, sef al unui sindicat britanic, facand referire la speculatiile aparute in presa cu privire la numarul persoanelor care vor fi concediate din sucursalele bancii.

Initial, numarul zvonit era de 10.000 de persoane, pentru ca mai apoi sa coboare spre 3000-4000, cifra confirmata prin anuntul facut joi.

#concedieri RBS, #joburi RBS, #actiuni RBS, #decizii RBS, #RBS concediaza mii angajati , #Banci internationale