Erste si-a vandut subsidiara din Ucraina pentru 83 milioane de dolari

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 11:49
1965 citiri
Erste si-a vandut subsidiara din Ucraina pentru 83 milioane de dolari

Grupul bancar austriac Erste Group Bank, prezent si pe piata din Romania, a ajuns joi la un acord privind vanzarea subsidiarei din Ucraina, Erste Bank Ukraine, catre Fidobank pentru o suma de 83 milioane de dolari (aproximativ 63 milioane de euro) in numerar, informeaza banca austriaca intr-un comunicat de presa.

Ca urmare acestei operatiuni, estimata sa se finalizeze in cursul anului viitor, Erste Group va inregistra o pierdere neta de 71 milioane de euro in trimestrul al patrulea.

Erste a preluat o mica banca din Ucraina in anul 2006, iar la jumatatea acestui an divizia sa era plasata pe locul 22 in randul celor 176 de banci din Ucraina.

Erste Bank Ukraine are 1.536 de angajati si la data de 30 septembrie 2012 avea active in valoare de 758 milioane de euro. Cumparatorul este Fidobank, un grup de companii controlate de omul de afaceri Oleksandr Adarich.

Mai multe banci occidentale (SEB, Swedbank si Commerzbank) au parasit deja piata din Ucraina sau si-au redus expunerea pe aceasta piata.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala, precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR este prima banca din Romania dupa valoarea activelor (peste 16 miliarde de euro), dupa numarul de clienti si pe segmentele de economisire si creditare.

#vanzare Erste Ucraina, #vanzare subsidiara Erste, #vanzare Erste Fidobank , #Banci internationale