Fitch a confirmat ratingul Commerzbank la "A plus", cu perspectiva stabila

Luni, 11 Iunie 2012, ora 15:59
1127 citiri
Fitch a confirmat ratingul Commerzbank la "A plus", cu perspectiva stabila

Fitch Ratings a confirmat luni ratingul pentru datoriile pe termen lung in cazul Commerzbank AG, a doua mare banca a Germaniei, la "A plus", cu perspectiva stabila, iar ratingul de viabilitate (VR) la "bbb minus", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Confirmarea ratingurilor Commerzbank pe termen lung si scurt reflecta nivelul de sprijin implicit pentru banca din partea guvernului german, care detine 25% plus o actiune in Commerzbank.

Fitch se asteapta ca executivul de la Berlin sa continue sa sprijine marile banci din Germania, inclusiv Commerzbank, atat timp cat sistemul financiar din Europa ramane fragil.

Desi agentia apreciaza ca sprijinul executivului german va ramane ridicat pentru bancile de importanta sistemica din Germania, exista vointa politica la Berlin spre reducerea sprijinului implicit pentru banci din partea guvernului, la un anumit moment.

Estimarea Fitch referitoare la ratingurile Commerzbank se bazeaza pe faptul ca Grecia nu va parasi zona euro. Daca Grecia paraseste euro, impactul asupra ratingurilor Commerzbank va depinde de eficacitatea raspunsului politic. O eventuala retrogradare a ratingului Germaniei va duce probabil la actiuni similare fata de Commerzbank, avertizeaza Fitch.

Saptamana trecuta, Moody's a retrogradat cu o treapta, de la "A2" la "A3", ratingul pe termen lung al Commerzbank AG, iar perspectiva asociata este negativa, ceea ce inseamna ca ar putea urma si alte retrogradari.

#Fitch rating Commerzbank, #Commerzbank rating , #Banci internationale