Fuziunea Eurobank cu National Bank of Greece a fost confirmata

Marti, 19 Februarie 2013, ora 15:37
1497 citiri
Fuziunea Eurobank cu National Bank of Greece a fost confirmata

Ultimul obstacol privind fuziunea dintre Eurobank si National Bank of Greece (NBG) a fost depasit, dupa ce majoritatea actionarilor Eurobank au acceptat preluarea bancii elene prin schimb de actiuni.

NBG, cea mai mare institutie de credit a tarii, cu o capitalizare de 951 milioane de euro, a propus in octombrie fuziunea cu Eurobank prin schimbul a 58 de noi actiuni pentru fiecare 100 de titluri Eurobank. Eurobank are o valoare de piata de 250 de milioane de euro, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

NBG si Eurobank sunt prezente pe piata bancara din Romania. NBG detine Banca Romaneasca, iar Eurobank controleaza Bancpost. Consiliul Concurentei a avizat, saptamana trecuta, fuziunea pe piata bancara din Romania a NBG cu Eurobank.

NBG, cea mai mare institutie de credit a Greciei, cu o capitalizare de 951 milioane de euro, a propus in octombrie fuziunea cu Eurobank prin schimbul a 58 de noi actiuni pentru fiecare 100 de titluri Eurobank. Eurobank are o valoare de piata de 250 de milioane de euro.

Noua entitate rezultata in urma fuziunii se va numi NBG Group, va avea active de 178 de miliarde de euro, un sold al creditelor de 110 miliarde de euro si depozite de 87,9 miliarde de euro, a anuntat NBG in octombrie.

Bancile din Grecia trec printr-un proces de restructurare, ca urmare a pierderilor masive inregistrate anul trecut din participarea la un program de stergere a datoriilor statului elen, precum si din avansul puternic al creditelor neperformante.

#preluare Eurobank, #fuziune Eurobank NBG, #restructurare banci Grecia, #criza banci Grecia , #Banci internationale