Germania promite ca va interveni daca bancile retrag bani din Romania

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 17:01
1399 citiri
Germania promite ca va interveni daca bancile retrag bani din Romania

Cancelarul german Angela Merkel sustine ca Germania va interveni daca vor aparea probleme si daca bancile straine care opereaza in Romania isi vor retrage bani.

"Am discutat pe larg acest subiect (recapitalizarea bancilor n.red.). In ceea ce priveste bancile straine care opereaza in Romania, am ajuns la concluzia ca recapitalizarea nu trebui sa conduca la faptul ca angajamentul bancilor din tarile respective sa scada sau sa fie retrase.

De aceea vom fi foarte atenti la acest lucru. Daca vom avea pericole, vom interveni", a spus cancelarul german Angela Merkel.

Aceasta a mai adaugat ca Romania trebuie sa isi mentina un "sistem bancar sanatos".

In ceea ce priveste situatia Italiei, Merkel a precizat ca spera ca aceasta isi va recupera rapid credibilitatea, pentru cva fi pus in aplicare un plan de masuri economice.

"Germania doreste sa stabilizeze zona euro, asa cum este in momentul de fata si consideram ca zona euro isi poate recastiga credibilitateaa. Credibilitatea fiecare tari este strans legata si de eforturile pe care aceasta le depune pentru consilidarea bugetului", a mai adaugat Merkel.

Referitor la noul premier al Greciei, cancelarul german a evitat sa dea detalii si a precizat doar ca "Ne dorim ca Grecia sa revina pe drumul cel bun repede. Grecii depun eforturi pentru consolidarea economica. Ii doresc mult succes celui care preia fraiele guvernului grecesc", a incheiat Merkel.

#cancelar Germania Angela Merkel, #recapitalizare banci Merkel , #Banci internationale