HSBC a primit o amenda record pentru spalare de bani

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 13:13
1317 citiri
HSBC a primit o amenda record pentru spalare de bani

Grupul britanic HSBC va plati autoritatilor din Statele Unite o amenda record de 1,92 miliarde de dolari pentru incheierea amiabila a unei investigatii privind deficiente in mecanismele pentru combaterea spalarii de bani.

Amenda este cea mai mare platita pana in prezent de o banca, potrivit CNBC.

HSBC a admis functionarea necorespunzatoare a mecanismelor interne de control si si-a cerut cerut scuze intr-un comunicat.

"Acceptam responsabilitatea pentru greselile din trecut. Am spus ca ne pare foarte rau pentru acestea. HSBC din prezent este o organizatie complet diferita fata de cea care a facut acele greseli", a afirmat directorul general al bancii, Stuart Gulliver.

Institutia de credit a afirmat ca se asteapta sa ajunga la un acord si cu autoritatea pentru servicii financiare din Marea Britanie.

Banci din SUA si Europa au incheiat in ultimii ani cu autoritatile americane acorduri amiabile in valoarea de aproximativ 5 miliarde de dolari pentru incetarea unor anchete, dupa ce nu au reusit sa impiedice realizarea de tranzactii ilicite.

In noiembrie, HSBC a anuntat ca a constituit un provizion de 1,5 miliarde de dolari pentru a acoperi costuri rezultate din ancheta si a avertizat ca acestea ar putea fi chiar mai mari.

Acordul HSBC vine la o zi dupa ce o alta banca britanica, Standard Chartered, a acceptat sa plateasca autoritatilor americane de reglementare 327 miliarde de dolari pentru incalcarea unor sanctiuni. Standard Chartered a convenit un un alt acord similar cu SUA in august, pentru 340 milioane de dolari.

#HSBC profit banci, #amenda record HSBC, #amenda banca HSBC , #Banci internationale