Indicele bancilor elene este in crestere, anticipand un rezultat pozitiv al alegerilor

Joi, 14 Iunie 2012, ora 17:25
1135 citiri
Indicele bancilor elene este in crestere, anticipand un rezultat pozitiv al alegerilor

Indicele bancilor elene este in crestere cu 18,68%, sustinand un avans de 6,43% al indicelui general al bursei din Atena, investitorii anticipand un rezultat pozitiv al alegerilor generale care vor avea loc duminica in Grecia, relateaza AFP.

Bursa din Atena a inceput tranzactiile de joi in urcare cu 3,47%, iar peste trei ore avansul s-a accelerat la 6,43%, in urma speculatiilor legate de rezultatul alegerilor.

Actiunile Alpha Bank sunt in crestere cu 24,47%, EFG Eurobank cu 20,93%, iar National Bank of Greece cu 20,19%.

Bursa elena a acumulat pierderi de 30% de la alegerile parlamentare care au avut loc pe 6 mai, care nu au avut ca rezultat formarea unui guvern.

Partidele de dreapta si de stanga sunt la egalitate in sondaje, astfel ca in urma alegerilor nu se prefigureaza o majoritate absoluta.

Aceste incertitudini politice se adauga situatiei financiare grave a Greciei, ingrijorand liderii europeni care au avertizat ca ar putea exclude statul elen din zona euro, daca nu isi va respecta angajamentele asumate in programul de austeritate convenit cu UE si FMI.

Cu trei zile inainte de scrutin, duelul dintre Noua Democratie, de dreapta, si partidul radical de stanga Syriza s-a acutizat, chiar daca ambele partide vor renegocierea termenilor programului de salvare.

Presedintele francez, Francois Hollande, a lasat miercuri seara deschisa posibilitatea unei renegocieri a acordului, avertizand insa ca Grecia risca sa paraseasca zona euro daca nu isi va respecta angajamentele.

#bursa indice banci elene, #banci elene crestere bursa, #banci elene alegeri , #Banci internationale