Investitii record pentru BERD in 2011: Peste 9 miliarde euro

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 15:33
1829 citiri
Investitii record pentru BERD in 2011: Peste 9 miliarde euro

BERD a inregistrat un nivel record al investitiilor in 2011, de peste 9 miliarde euro, usor peste nivelul din 2010, care au vizat regiunile care continua sa se confrunte cu riscuri, in special cele determinate de tensiunile economice din zona euro, a anuntat miercuri institutia financiara.

Astfel, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare a oferit finantare pentru tari din sud-estul si centrul Europei pana in centrul Asiei. Numarul total de imprumuturi individuale si de capital a fost de 380.

BERD estimeaza pentru 2011 un profit realizat de peste 800 milioane euro, in special pe fondul veniturilor nete consistente din dobanzi, desi profitul net va fi mai mic, sub impactul declinului general pe pietele din regiune.

Banca a continuat sa aiba un nivel scazut de credite neperformante, doar 2,6% din total credite, in scadere de la 2,9 % in 2010.

Bazandu-se pe o crestere continua a rezervelor, dar si pe reafirmarea ratingului triplu-A si a perspectivei stabile din partea celor trei agentii internationale de rating, banca se afla pe o pozitie buna pentru a continua sa asigure un nivel ridicat al investitiilor in vederea sustinerii procesului de modernizare economica in tarile unde are operatiuni, precizeaza institutia.

"BERD are o baza de capital foarte puternica si se bucura de sprijinul deplin al actionarilor, precum si de increderea comunitatii de investitii. In 2012 vom continua sa oferim sprijin la un nivel ridicat pentru tarile unde avem operatiuni, in conditiile unui mediu economic din ce in ce incert", a declarat vicepresedintele Bancii, Manfred Schepers.

Investitiile BERD din 2011 reflecta prioritatile strategice ale bancii, vizand sectorul microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, precum si eficienta energetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BERD investitii, #record investitii BERD, #imprumuturi BERD , #Banci internationale