Iordania si Tunisia, membre ale Bancii Europene pentru Reconstructie

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 09:29
1647 citiri
Iordania si Tunisia, membre ale Bancii Europene pentru Reconstructie

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) se extinde si mai mult in regiunea Orientului Mijlociu si Africii de Nord dupa ce marti a anuntat ca Iordania si Tunisia au devenit membre ale bancii, informeaza un comunicat de presa.

Aceste evolutii aduc cele doua state mai aproape de statutul de beneficiar al investitiilor BERD.

Iordania si Tunisia se alatura Egiptului si Marocului in calitate de actionari ai BERD din regiunea sudului si estului Mediteranei, in conditiile in care Egiptul si Marocul sunt membrii fondatori ai BERD.

"BERD are capacitatea de a investi, pe termen mediu, pana la 2,5 miliarde de euro in regiunea sudului si estului Mediteranei. Orice decizie a actionarilor de a incepe investitiile va tine cont de reformele economice si politice adoptate in tarile respective", informeaza BERD.

Infiintata in 1991, BERD sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in statele din Europa Centrala pana in Asia Centrala. BERD este detinuta de 61 de state si doua institutii interguvernamentale.

In 2010 banca a investit o suma record de noua miliarde de euro. De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 5,5 miliarde euro in diferite sectoare din economie, care au atras investitii suplimentare de inca 8,5 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berd, #membri BERD, #Iordania membru BERD, #Tunisia membru BERD, #investitii BERD , #Banci internationale