JP Morgan "taie" din bonusurile directorilor

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 09:47
1483 citiri
JP Morgan "taie" din bonusurile directorilor

JP Morgan Chase, cea mai mare si mai profitabila banca din SUA a redus stocul acordat CEO-ului Jamie Dimon cu 15% in conditiile in care actiunile companiei au scazut.

Cei 13 directori executivi al JP Morgan au primit 60,9 milioane de dolari in actiuni pentru performanta acestora din 2011, insa in 2010 cele 14 persoane din Comitetul Director primisera 71,4 milioane de dolari, potrivit

Bloomberg.

Stocul de actiuni a fost micsorat la 4,7 milioane de dolari pe executiv, in comparatie cu 5,1 milioane de dolari acum un an, cand actiunile companiei inregistrau valori mai ridicate pe Bursa din New York.

Reducerile arata ca managerii de top ai JP Morgan nu sunt exclusi de la scaderea bonusurilor, masura care se simte pe intregul Wall Street.

De asemenea, Morgan Stanley a taiat salariile bancherilor seniori de investitii cu 20-30%, potrivit unor surse din interiorul bancii, in timp ce Goldman Sachs a redus beneficiile directorilor cu 21% la 12,2 miliarde de dolari in 2011, din cauza faptului ca veniturile companiei au scazut cu 26%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bonus ceo jp morgan, #jamie dimon ceo jp morgan chase, #venituri goldman sachs, #venituri jp morgan chase, #reduceri salariale bancheri wallstreet , #Banci internationale