Julius Baer va prelua active de 72 miliarde de franci ale Merrill Lynch

Luni, 13 August 2012, ora 12:50
1319 citiri
Julius Baer va prelua active de 72 miliarde de franci ale Merrill Lynch

Grupul elvetian de private banking Julius Baer a anuntat luni ca a fost de acord sa plateasca 860 milioane de franci elvetieni grupului bancar american Bank of America pentru a prelua operatiunile internationale de administrare de averi ale Merrill Lynch.

Julius Baer a precizat ca in cadrul acestei tranzactii va prelua active sub administrare in valoare de 72 miliarde de franci elvetieni, ceea ce ii va spori activele totale sub administrare cu 40%, transmite Reuters.

In prezent, Julius Baer (al treilea mare grup de private banking din Elvetia) are sub administrare active in valoare de 179 miliarde franci elvetieni.

De asemenea, Julius Baer va prelua aproximativ 2.000 din angajatii Merrill Lynch, incluzand 500 de consilieri financiari, pe masura ce isi va extinde reteaua de private-banking in tari precum Bahrein, Olanda, India, Irlanda, Liban, Luxemburg, Panama si Spania.

In plus, Merrill Lynch a fost de acord sa furnizeze Julius Baer anumite produse si servicii in cadrul acestui acord ce va avea nevoie de doi ani pentru a fi implementat in totalitate.

"Aceasta tranzactie reprezinta o oportunitate rara de a prelua un jucator important pe piata internationala de administrare de averi care va creste semnificativ operatiunile noastre din Europa si pietele importante din Asia, America Latina si Orientul Mijlociu", a declarat presedintele Julius Baer, Daniel Sauter.

Julius Baer mizeaza pe extindere pentru a face fata scaderii marjelor de profit in domeniul private banking ca urmare a scaderii apetitului pentru risc in randul investitorilor si a reducerii clientilor.

Aceasta este cea mai mare achizitie derulata de Julius Baer dupa preluarea Ehinger Armand von Ernst, Ferrier Lullin & Cie, BDL Banco di Lugano si a administratorului de active GAM de la UBS pentru 5,6 miliarde de franci in anul 2005.

Julius Baer a preluat in 2009 divizia elvetiana de private banking a ING pentru suma de 520 milioane de franci. Anul trecut Julius Baer a preluat un pachet de 30% din actiunile companiei braziliene de administrare de active GPS Investimentos Financeiros e Participacoes SA, dar a esuat in incercarea de a prelua un pachet majoritar de actiuni la banca elvetiana Bank Sarasin & Cie. AG.

Analistii estimeaza ca Baer va pastra sistemul de recompensare al brokerilor utilizat de Merrill Lynch in SUA.

In timp ce firmele europene de administrare de averi platesc angajatilor un salariu plus bonusuri, brokerii din SUA nu primesc un salariu, dar pot castiga mai mult decat colegii lor din Europa deoarece pot incasa pana la 35-40% din comisioane si taxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juliul Baer active Merrill Lynch, #Baer administrare Merrill Lynch, #Julius Baer actiuni Merrill Lynch , #Banci internationale