Lehman Brothers vrea sa isi plateasca datoriile in rate

Joi, 16 Februarie 2012, ora 20:28
1501 citiri
Lehman Brothers vrea sa isi plateasca datoriile in rate

Lehman Brothers, una dintre bancile americane care a dat faliment, intentioneaza sa isi plateasca datoriile. Reprezentantii institutiei bancare au anuntat ca vor face acest lucru in rate, iar prima transa de bani se ridica la aproximativ 18 miliarde de dolari.

Lehman Brothers, fosta banca de investiti, a anuntat ca trebuie sa achite creditorilor creante de aproximativ 284 miliarde de dolari. Reprezentantii bancii au declarat ca ar putea distribui intre 12 si 14,7 miliarde de dolari, numerar, creditorilor, informeazaBloomberg.

Creditorii Lehman Brothers variaza de la Goldman Sachs, pana la detinatorii particulari de obligatiuni. Luna trecuta, oficialii bancii au declarat ca ar putea distribui o transa cuprinsa intre 8,1 miliarde de dolari si 10,7 miliarde de dolari.

Lehman a raportat active in valoare de 639 de miliarde de dolari cand a cerut protectie fata de creditori pe 15 septembrie 2008, ziua care a ramas in memoria bancherilor mondiali. Acesta a fost de departe cel mai mare faliment din istorie, declansand cea mai grea criza financiar- bancara de dupa 1933.

#Lehmann Brothers, #faliment lehman brothers, #plata Lehman Brothers , #Banci internationale