Mario Draghi: Uniunea bancara, cel mai devreme in 2014

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 10:32
1592 citiri
Mario Draghi: Uniunea bancara, cel mai devreme in 2014

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a precizat ca supervizarea sectorului bancar si ansamblul de masuri prevazute de introducerea unei noi autoritati care sa monitorizeze institutiile bancare va putea fi implementat cel mai devreme in 2014.

Draghi a implinit un an de cand se afla la conducerea BCE. Bilantul primului an al mandatului sau este marcat de insuccesul rezolvarii crizei datoriilor suverane. In luna iulie, a anuntat ca BCE este gata sa "faca orice, pentru a proteja moneda unica europeana", precizeaza Bloomberg.

In urma acestui anunt, a fost demarata cea mai ampla operatiune de refinantare pe termen lung, cand un trilion de euro au fost pusi la dispozitia bancilor, care se puteau imprumuta cu dobanzi de doar 1%.

Aceasta solutie ar fi contribuit la stabilizarea pietelor financiare din zona euro. Draghi a redus de trei ori dobanda de politica monetara, pana la nivelul record de 0,75%, spre deosebire de fostul presedinte BCE, Jean-Claude Trichet, care a preferat sa adopte o strategie complet diferita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mario Draghi mandat, #masuri Draghi, #uniune bancara europeana , #Banci internationale