Miliardarul Wilbur Ross investeste in banci cu probleme financiare

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:52
1245 citiri
Miliardarul Wilbur Ross investeste in banci cu probleme financiare

Wilbur Ross a anuntat ca este interesat sa achizioneze active bancare spaniole, dupa ce a cumparat deja pachete de actiuni la mai multe banci cu probleme atat din SUA, cat si din Europa.

Miliardarul american a declarat ca este in negocieri cu reprezentanti ai marilor banci spaniole "aproape in fiecare saptamana", conform Bloomberg si citat de Agerpres.

"Poate 2013 va fi anul Spaniei. De aceea avem multe de facut in Spania. Investim mult timp si efort in sistemul bancar spaniol dar inca nu am investit bani", a declarat Ross, a carui companie detine aproximativ 10% din Banca Irlandei.

Presa spaniola anunta saptamana trecuta ca executivul de la Madrid va aproba in 16 noiembrie decretul de lege ce priveste crearea bancii de rebuturi (bad bank) care sa adune activele toxice din intreg sistemul bancar spaniol.

Banca de rebuturi se va numi SAREB (Societatea de administrare a activelor provenite din restructurarea bancara) si va avea active in valoare de pana la 90 de miliarde de euro.

SAREB va fi o societate anonima, care ar putea avea drept actionari Fondul spaniol pentru restructurarea bancara (Frob), dar si banci, companii de asigurari, sau fonduri de investitii.

Banca spaniola de rebuturi va aduna bunuri imobile de la entitatile financiare spaniole, cu valori de peste 100.000 de euro, sau creditele acordate companiilor de constructii si celor imobiliare de peste 250.000 de euro. De asemenea, banca va avea si un consiliu de administratie cu cel putin 5 membri si maxim 15.

Sapte banci spaniole - jumatate dintre cele mai importante 14 ale tarii - au nevoie de 59,3 miliarde de euro pentru a face fata nevoilor de capital ale sectorului.

#cumparare active Spania, #probleme banci Spania, #recapitalizare banci Spania , #Banci internationale