Moody's scoate la tabla Germania: 17 banci au fost retrogradate

Joi, 26 Iulie 2012, ora 09:33
1291 citiri
Moody's scoate la tabla Germania: 17 banci au fost retrogradate

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat miercuri de la "stabila" la "negativa" perspectiva a 17 banci germane si a mai multor filiale ale lor, la doua zile dupa ce a retrogradat-o pe cea a statului german pe baza unor incertitudini cu privire la zona euro.

Bancile vizate, printre care figureaza KB Deutsche Industriebank si Deutsche Postbank, sunt cele ale caror evaluare financiara depinde de "sprijinul statului federal german si / sau al landurilor si comunelor", a explicat agentia intr-un comunicat, citat de AFP.

Luni, Moody's a coborat de la "stabila la negativa" perspectiva Germaniei din cauza "poverii" ca noile ajutoare platite tarilor din zona euro aflate in dificultate ar putea apasa asupra economiei tarii.

Luand aceasta decizie, agentia americana sugereaza ca nu ar exclude privarea primei economii europene de nota Aaa, cea mai buna posibila, ce ar trebui sa ii permita sa se imprumute de pe piete la rata cea mai mica.

Berlinul a reactionat imediat asigurand ca Germania va continua sa fie "ancora stabilitatii" zonei euro, unde mai multe tari /Grecia, Irlanda, Portugalia/ nu mai pot sa se finanteze la costuri reduse pe piete si au avut nevoie de creditori internationali.

Germania va ramane un punct stabil in zona euro

Dupa aceasta decizie, agentia Moody's a retrogradat marti perspectiva Fondului de salvare european, FESF, la care Germania este cel mai mare contribuabil.

#banci Germania retrogradare Moodys, #germania zona euro, #Moodys perspectiva Germania , #Banci internationale