Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

National Bank of Greece vrea sa preia Emporiki Bank

National Bank of Greece vrea sa preia Emporiki Bank


National Bank of Greece, cel mai mare grup bancar elen, va trimite o oferta pentru achizitionarea Emporiki Bank, divizia din Grecia a bancii franceze Credit Agricole.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor este 8 august, au declarat surse bancare pentru Reuters.

Vineri, grupul bancar elen Eurobank a raportat ca ia in considerare achizitionarea Emporiki Bank, dupa un anunt similar al Alpha Bank.

Alpha Bank este pe punctul de a fuziona cu Emporiki

Bancile din Grecia sunt sub presiune pentru a fuziona, pe fondul crizei financiare cu care se confrunta tara.

Credit Agricole incearca sa-si reduca expunerea de 4,6 miliarde de euro la Emporiki, pe fondul temerilor ca o potentiala iesire a Greciei din zona euro va duce la deprecieri masive de active si va forta o majorare a capitalului.

Credit Agricole ia deja in calcul vanzarea Emporiki Bank. Trei banci elene sunt interesate

Banca Centrala a Greciei a anuntat saptamana trecuta ca Piraeus va prelua creditele performante, portofoliul de valori mobiliare si depozitele ATEbank. Guvernul Greciei detine o participatie de aproximativ 90% in ATEbank.

Piraeus preia ATEbank, inclusiv sucursala din Romania

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 942 ori