Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Olli Rehn: Rolul bancilor de a furniza finantare se erodeaza in Europa

Olli Rehn: Rolul bancilor de a furniza finantare se erodeaza in Europa


Rolul bancilor de a furniza finantare a inceput sa se erodeze in Europa si in alte parti ale lumii, a afirmat vineri Olli Rehn, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, solicitand bancilor centrale noi instrumente pentru a intari stabilitatea financiara, transmite Reuters.

"In Europa, creditarea este din ce in ce mai mult asigurata de fondurile de investitii, companiile de asigurari si furnizorii de credite de consum", a afirmat Rehn, care este si guvernatorul Bancii Centrale a Finlandei, intr-un discurs rostit la Helsinki.

Rehn, care este vazut ca un potential succesor al presedintelui BCA, Mario Draghi, a respins ca "teologica" dezbaterea daca stabilitatea financiara ar trebui sa faca oficial parte din mandatul BCE si a avertizat ca UE este in pericol daca nu sunt adoptate rapid noi politici pentru prevenirea crizelor financiare.

Oficialul BCE a explicat ca trebuie monitorizate in Europa fondurile de investitii care isi asuma riscuri legate de creditare si investesc in active mai putin lichide.

"Sistemele financiare se schimba si aceste schimbari aduc noi riscuri", a avertizat Rehn.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1396 ori
Citeste mai multe desprefinantare banci Europa