Piraeus Bank este interesata de ATEbank

Luni, 16 Iulie 2012, ora 18:01
1222 citiri
Piraeus Bank este interesata de ATEbank

Grupul bancar grec Piraeus Bank a confirmat luni ca este interesata in preluarea bancii de stat ATEbank, in conditiile in care sectorul bancar grec incearca sa se consolideze pentru a face fata crizei datoriilor.

Oficialii Piraeus Bak au precizat ca nu vor oferi alte detalii din cauza unui acord de confidentialitate.

Potrivit presei din Grecia, ATEbank, o banca infiintata in 1929, ar putea fi impartita in doua, iar activele sanatoase ar putea sa fie preluate de National Bank of Greece si Eurobank, care si-au manifestat deja interesul.

Primele patru banci comerciale grecesti (National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank) au primit o injectie de capital in valoare de 18 miliarde de euro in vederea recapitalizarii lor.

Acordul de stergere cu 105 miliarde de euro a datoriilor Greciei convenit cu creditorii privati in luna martie a acestui an a antrenat pentru bancile comerciale grecesti pierderi semnificative in portofoliile lor de obligatiuni guvernamentale.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG) este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost, alaturi de Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

#Piraeus Bank ATE Bank, #Piraeus Bank preluare ATEbank, #active ATEbank, #sistem bancar Grecia , #Banci internationale