UPDATE Piraeus Bank plateste 524 milioane de euro pentru bancile cipriote

Marti, 26 Martie 2013, ora 15:01
1880 citiri
UPDATE Piraeus Bank plateste 524 milioane de euro pentru bancile cipriote

Grupul bancar grec Piraeus Bank a anuntat, marti, preluarea pentru 524 de milioane de euro in numerar a subsidiarelor din Grecia ale bancilor cipriote Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank si Hellenic Bank.

Cele trei banci cipriote au in Grecia o retea de 300 de sucursale si controleaza 8% din totalul depozitelor si 10% din totalul imprumuturilor din Grecia. Piraeus Bank, prezenta si pe piata bancara din Romania, a precizat ca subsidiarele achizitionate vor fi redeschise miercuri, transmit AFP si Reuters.

"Depozitele clientilor de la subsidiarele grecesti ale Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank si Hellenic Bank nu fac obiectul taxei bancare convenite in Cipru", a subliniat banca elena.

In urma acestei tranzactii Piraeus Bank devine al doilea mare grup bancar din Grecia, dupa NBG, cu active ce depasesc 100 miliarde de euro, un portofoliu de imprumuturi de 70 de miliarde de euro si depozite de 52 de miliarde de euro. Grupul va avea aproximativ 24.000 de angajati, iar reteaua va depasi 1.700 de filiale.

Piraeus Bank Group este o prezenta internationala, concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in acest moment sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Cipru, New York si Londra.

Vineri, Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei (HSFS) a confirmat ca Piraeus Bank va prelua subsidiarele din Grecia ale Bank of Cyprus si Cyprus Popular Bank (care au o retea de 300 de sucursale, detin 8% din totalul depozitelor din Grecia si 10% din totalul imprumuturilor), pentru pretul simbolic de un euro, fiind posibila si preluarea Hellenic Bank.

Inainte de transferul catre Piraeus, Bank of Cyprus si Cyprus Popular Bank vor fi recapitalizate cu 1,5 miliarde de euro, din care 950 milioane de euro de la HFSF si 550 milioane de euro de la guvernul cipriot.

#preluare banci Cipru, #Piraeus Bank preluare banci, #filiale banci Cipru Grecia , #Banci internationale