Profitul Goldman Sachs a scazut cu 58%

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 15:57
1273 citiri
Profitul Goldman Sachs a scazut cu 58%
Goldman Sachs

Profitul Goldman Sachs, a cincea cea mai mare banca din SUA, din punct de vedere al activelor, a scazut cu 58%, dar ramane peste asteptarile analistilor. Banca a operat reduceri de cheltuieli pentru a compensa scaderea veniturilor.

In cel de-al patrulea trimestru, profitul net al Goldman Sachs a scazut pana la 1,01 miliarde de dolari, echivalentul a 1,84 de dolari pentru o actiune, de la 2,39 miliarde de dolari, respectiv 3,79 de dolari pentru o actiune, cat era cu un an in urma, scrie Bloomberg.

Directorul executiv al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, sustine ca reducerea costurilor vizeaza o compensare a pierderilor inregistrate din cauza tranzactionarii. De asemenea, declara ca doreste sa pregateasca banca pentru o revenire pe piata, desi vor urma si concedieri.

In opinia directorului executiv, Goldman Sachs trebuie sa isi limiteze capacitatea de a investi bani proprii si sa faca tranzactii.

Anul trecut, grupul Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar, a fost dat in judecata pentru ca ar fi vandut o datorie riscanta catre un fond de investitii australian.

Din aceasta cauza, fondul de investitii australian a intrat in insolventa. Procesul intentat de Basis Yield Alpha Fund are o miza de 1,07 miliarde dolari daca Goldman Sachs va fi gasita vinovata de frauda, incalcarea contractului si neglijenta.

#Goldman Sachs reduceri, #banca Goldman Sachs, #profit Goldman Sachs , #Banci internationale