Profitul RBS a scazut cu 22% in trimestrul doi

Vineri, 03 August 2012, ora 11:25
1260 citiri
Profitul RBS a scazut cu 22% in trimestrul doi

Royal Bank of Scotland a anuntat un profit in scadere cu 22%, in al doilea trimestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2011, dupa ce veniturile sale au fost afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa.

Profitul operational a scazut de la 833 de milioane de lire sterline, in aceeasi perioada a anului precedent, pana la 650 de milioane de lire sterline, in trimestrul incheiat odata cu luna iunie. Rezultatele sunt conforme cu estimarile analistilor Bloomberg.

"Am continuat sa muncim pentru a crea o banca mai sigura si mai puternica pe masura ce depasim problemele din trecut. Este o perioada dificila pentru banci si este esential sa trecem cu bine de aceste schimbari", a declarat directorul executiv al bancii, Stephen Hester.

Hester a renuntat la active ale bancii in valoare de peste 800 de miliarde de lire, a eliminat 36.000 de locuri de munca si a scazut procentul de titluri de stat din portofoliul RBS, dupa ce a preluat conducerea bancii, in 2008, cand s-a cerut ajutorul statului in vederea salvarii de la faliment.

Actiunile bancii s-au depreciat cu 0,9% pe bursa londoneza, coborand valoarea pietei la aproape 23 de miliarde de lire. De la inceputul anului si pana la inceputul lui august, actiunile RBS au castigat 1,1% in valoare, dupa ce in cursul anului 2011, ele s-au depreciat cu 48%.

Conform unor noi documente, Royal Bank of Scotland si banca elvetiana UBS au jucat un rol foarte important in scandalul privind manipularea ratei interbancare Libor. Pana acum, din Europa, erau vizate Credit Agricole, HSBC, Deutsche Bank si Societe Generale, alaturi de Barclays. Aceasta din urma a fost deja amendata cu 453 de milioane de dolari in acest scandal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit RBS, #rezultate financiare RBS , #Banci internationale