Raiffeisen cumpara cea mai mare banca din Elvetia

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 22:14
1796 citiri
Raiffeisen cumpara cea mai mare banca din Elvetia
Wegelin, cea mai mare banca din Elvetia

Wegelin, cea mai veche banca elvetiana, a fost fortata sa-si vanda operatiunile din afara Statelor Unite pentru a le proteja de urmarile in urma pierderii unei lupte cu autoritatile americane. Cumparatorul este Raiffeisen Bank.

Statele Unite au amenintat banca ca o va acuza ca a facilitat contribuabililor americani sa-si ascunda o parte din bunuri, conform Reuters.com. Banca cu sediul central al St. Gallen isi transfera cea mai mare parte dintre clienti si angajati la Notenstein Privatbank, institutie care este in curs de a fi cumparata de Raiffeisen, a treia cea mai mare banca din tara. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

"Va puteti imagina cat de dificil a fost acest pas pentru noi. Dam cu piciorul muncii noastre de o viata", a declarat Konrad Hummler, unul dintre cei opt managing partners ai Wegelin si unul dintre cei mai importanti lideri din cercurile financiare elvetiene.

"Situatia monstruos de dificila si amenintatoare in care ne pune disputa cu autoritatile americane ne forteaza pe mine si pe partenerul mei de ani de zile, Otto Bruderer, sa luam masuri extraordinar de dureroase", a mai spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca elvetia, #raiffeisen bank, #top banci, #cele mai mari banci , #Banci internationale