Razboiul ipotecilor: Bank of America si Fannie Mae au ajuns la un acord

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 17:40
1232 citiri
Razboiul ipotecilor: Bank of America si Fannie Mae au ajuns la un acord

Bank of America a ajuns la un acord de 10,3 miliarde de dolari cu Fannie Mae, companie cu activitati ipotecare a statului american, intelegerea vizand rezolvarea unei dispute juridice prelungite referitoare la credite ipotecare neperformante.

Banca, a doua dupa active in SUA, va plati 3,55 miliarde de dolari companiei de stat si va rascumpara 30.000 de imprumuturi, cu o valoare de 6,75 miliarde de dolari, au anuntat, luni, Bank of America si Fannie Mae, potrivit Financial Times.

Cele doua parti au fost implicate mai mult de un an intr-o disputa referitoare la gradul de responsabilitate al Bank of America pentru ipoteci vandute Fannie Mae si pentru care ulterior compania a inregistrat pierderi.

Acordul elimina una dintre problemele inca nerezolvate care planeaza asupra bancii, potrivit Financial Times. Bank of America a fost nevoita sa plateasca miliarde de dolari pentru incheierea amiabila a aunor litigii privind credite ipotecare acordate de Countrywide, institutie financiara preluata de banca in 2008.

Valoarea foarte mare a intelegerii cu Fannie Mae va elimina, probabil, profitul Bank of America pentru trimestrul al patrulea al anului trecut.

#Bank of America intelegere Fannie Mae, #Bank of America disputa juridica, #acord Fannie Mae Bank of America , #Banci internationale