RBS ar putea concedia 3.000-4.000 de angajati

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 11:06
1372 citiri
RBS ar putea concedia 3.000-4.000 de angajati

Banca Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea reduce personalul diviziei de investment banking in cadrul unei reorganizari a departamentului. Intre 3.000 si 4.000 de posturi ar putea fi eliminate, conform unei surse apropiate situatiei.

Raportul de evaluare a diviziei Global Banking and Markets a RBS va fi prezentat probabil joi si ar putea cuprinde de asemenea vanzarea unor operatiuni si active, precum si restrangerea operatiunilor pe majoritatea sectoarelor de activitate, a adaugat sursa citata.

Totodata, o parte din divizie va fi combinata cu departamentul de plati si tranzactii, care are numerosi clienti in comun cu divizia de investitii.

Reprezentantii bancii au refuzat sa comenteze informatiile.

O alta mare banca europeana, grupul francez Societe Generale, avertizeaza intr-un document intern ca veniturile diviziei de investitii vor scadea semnificativ in acest an, din cauza cresterii costurilor de finantare si masurilor de restrangere a portofoliului de active.

Guvernul britanic a preluat 83% din actiunile RBS dupa ce a fost nevoit, la inceputul crizei financiare mondiale, in perioada 2008-2009, sa finanteze institutia cu 46 miliarde de lire sterline pentru a o salva de la faliment.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, a declarat in luna decembrie ca banca trebuie sa restranga divizia GBM pentru a reduce gradul de risc. Activele diviziei au scazut la jumatate in ultimii trei ani.

Bancile britanice trebuie de asemenea sa separe operatiunile de retail banking de cele de investitii, pentru a evita repetarea situatiei din 2008-2009, masura care va contribui la cresterea costurilor de finantare ale operatiunilor de tipul RBS GBM.

Bancile europene sunt supuse la presiuni severe, confruntandu-se cu accesul dificil la finantare din cauza crizei datoriilor de stat, dar si cu obligativitatea de a se alinia noilor standarde si reglementari bancare privind capitalul si lichiditatea.

#Royal Bank Scotland, #disponibilizari banca, #concedieri RBS, #RBS investment banking , #Banci internationale