RBS pierde o intelegere de 2,7 mld. de dolari, pentru vanzarea a 316 sucursale

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 10:13
1331 citiri
RBS pierde o intelegere de 2,7 mld. de dolari, pentru vanzarea a 316 sucursale

Banca spaniola Banco Santander a renuntat la achizitia a 316 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS) din Marea Britanie. Tranzactia era evaluata la circa 2,7 miliarde dolari.

RBS, cea mai mare banca britanica la care guvernul de la Londra este actionar majoritar, a incercat sa vanda sucursalele pentru a respecta o decizie a Comisiei Europene, dupa ce a fost salvata de stat in timpul crizei mondiale a creditelor.

Potrivit presedintelui RBS, Philip Hampton, climatul privind ajutoarele de stat "este mult mai flexibil in prezent", ceea ce ar putea permite bancii sa pastreze sucursalele.

Santander a anuntat pe de alta parte ca s-a retras din tranzactie dupa intarzierile aparute in finalizarea acesteia.

Un analist al Liberum Capital din Londra a spus insa ca motivatia pare mai degraba o scuza, fiind probabil ca Santander sa aiba alte probleme si sa fie nevoita sa se retraga.

Decizia Santander de a renunta la preluare coincide cu presiunile tot mai mari exercitate asupra bancilor spaniole pentru majorarea capitalului, din cauza expunerii mari la credite imobiliare neperformante.

Royal Bank of Scotland (RBS) si-a marit tinta in ceea ce priveste reducerile de personal de la 3.500 la 3.800 de posturi. Dintre acestea, 3.000 de posturi vor fi restructurate pana la sfarsitul acestui an, iar restul in 2013. Reducerile se vor face din cadrul sectorului de investitii.

Royal Bank of Scotland accelereaza concedierile

#Santander achizitie RBS, #sucursale RCS achizitie Santander, #achizitii bancare , #Banci internationale