Restructurarea Bank of Cyprus, aproape de final. Ce se intampla cu actionarii

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 13:47
1391 citiri
Restructurarea Bank of Cyprus, aproape de final. Ce se intampla cu actionarii
Sursa foto: Gandul

Guvernul Ciprului vrea ca restructurarea Bank of Cyprus, cel mai mare grup bancar cipriot, sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei luni.

Christos Stylianides, purtator de cuvant al Guvernului de la Nicosia, a explicat ca imediat dupa finalizarea restructurarii, directorii si actionarii vor prelua din nou conducerea Bank of Cyprus.

Bank of Cyprus va absorbi a doua banca a tarii, Cyprus Popular Bank, iar cei care au depozite de peste 100.000 de euro la ambele banci vor suferi pierderi masive, pentru acoperirea pierderilor inregistrate de Bank of Cyprus.

In martie, Ciprul a fost nevoit sa solicite autorul FMI si partenerilor din zona euro pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.

In schimbul unui imprumut de 10 miliarde de euro oferit de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, Cipru a fost nevoit sa accepte sa-si reduca drastic sectorul bancar, restructurand prima sa banca, Bank of Cyprus (BoC), si lichidand-o pe cea de-a doua, Cyprus Popular Bank. De asemenea, Ciprul a impus restrictii asupra transferurilor de fonduri si retragerilor de numerar de la banci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bank of Cyprus inchidere, #Bank of Cyprus restructurare, #actionari Bank of Cyprus , #Banci internationale