Sapte banci depun plangeri impotriva magnatului Lavrentis Lavrentiadis

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 12:01
1502 citiri
Sapte banci depun plangeri impotriva magnatului Lavrentis Lavrentiadis

Sapte banci internationale si din Grecia au depus plangeri impotriva magnatului Lavrentis Lavrentiadis, pentru datele contabile furnizate privind finantarea celei mai mari tranzactii de private equity din Grecia, a anuntat un oficial al Tribunalului.

Lavrentis Lavrentiadis, care detine participatii in companii din industria chimica, farmaceutica, media si o banca privata care a falimentat anul trecut, este deja investigat de un procuror, fiind acuzat de frauda, deturnare de fonduri si spalare de bani. Magnatul a respins toate acuzatiile.

Reclamatiile impotriva lui Lavrentis Lavrentiadis au fost formulate de National Bank of Greece, Emporiki Bank, Piraeus Bank, Societe Generale, HSBC, Millennium Bank si Hellenic Bank of Cyprus, a anuntat un oficial al Tribunalului.

Bancile au finantat preluarea companiei Neochimiki, distribuitor de produse chimice, controlata de Lavrentis Lavrentiadis, de catre compania americana Carlyle Group, cel mai mare grup de investitii private din lume, pentru 750 milioane de dolari, in 2008, potrivit unui articol aparut joi in publicatia britanica Financial Times.

Afacerea s-a degradat dupa ce Neochimiki nu a reusit sa-si indeplineasca tintele de profit din cauza deteriorarii pietelor din Grecia si Sud-Estul Europei. Carlyle a contestat in momentul realizarii tranzactiei exactitatea datelor privind profiturile si i-a cerut lui Lavrentis Lavrentiadis sa-si rascumpere participatia sa de 20%.

Magnatul a ajuns la un acord cu Carlyle, dar a ramas in litigiu cu bancile privind un acord separat cu ele, chiar dupa ce a negociat "o stergere" a datoriilor Neochimiki, a anuntat o sursa anonima. Cele sapte banci au initiat plangeri si impotriva directorilor si contabililor Neomiki, care au semnat bilantul companiei.

Lavrentis Lavrentiadis a construit Neochimiki prin achizitionarea unor mici producatori si distribuitori de produse chimice din Grecia. De asemenea compania a achizitionat fabrici din Serbia, Bulgaria si Romania, ca parte a ambitiosului program de extindere.

Lavrentis Lavrentiadis detine de asemenea o participatie de 15% in Alapis, o companie farmaceutica infiintata folosind aceeasi strategie ca in cazul Neochimiki.

#banci plangeri Lavrentis Lavrentiadis, #plangeri magnat Lavrentis Lavrentiadis, #acuzatii magnat Lavrentis Lavrentiadis , #Banci internationale