Scandalul Libor: UBS va plati o amenda de 1,4 miliarde de franci elvetieni

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 11:17
1269 citiri
Scandalul Libor: UBS va plati o amenda de 1,4 miliarde de franci elvetieni
Foto: The Wall Street Journal

Banca elvetiana UBS a anuntat miercuri ca va plati o amenda de 1,4 miliarde franci elvetieni (1,1 milliarde de euro) in scandalul Libor, dupa un acord cu autoritatile americane, britanice si elvetiene, informeaza AFP.

Banca a acceptat sa-si recunoasca vinovatia in raspuns la o acuzatie izolata de frauda pe cale electronica pentru filiala sa japoneza, se arata in comunicat. UBS a precizat ca se asteapta la o pierdere in al patrulea trimestru.

Aceasta suma de 1,4 milioane de franci elvetieni include amenzi de 160 milioane care vor fi varsati catre autoritatile britanice si 1,2 miliarde de dolari care vor fi varsati Ministerului american al Justitiei. Banca va plati de asemenea 59 de milioane catre Finma, autoritatea elvetiana de supraveghere a pietelor, care a ordonat confiscarea beneficiilor realizate ilegal.

Libor (London Interbank Offered Rate) reprezinta rata dobanzii practicata pe piata londoneza de catre bancile de prim rang care ofera fonduri, respectiv, rata dobanzii pe care o percepe pentru acordarea de imprumuturi banesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda UBS Libor, #acord autoritati Libor, #caz UBS Libor, #frauda UBS Libor, #pierderi UBS , #Banci internationale