Seful Barclays renunta la bonusul de 3 mil. de euro. Se multumeste cu salariul de un milion

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 10:29
1725 citiri
Seful Barclays renunta la bonusul de 3 mil. de euro. Se multumeste cu salariul de un milion

Consilierul delegat al bancii britanice Barclays, Antony Jenkins, a anuntat vineri ca va renunta la bonusul sau pentru anul 2012 in valoare de milioane de lire, ca urmare a situatiei "foarte dificile" in care s-a aflat aceasta institutie anul trecut cand a fost zguduita de scandalul Libor.

Desi suma totala inca nu a fost confirmata, bonusul la care va renunta Jenkins ar fi de circa 2,75 milioane de lire sterline, echivalentul a 3,19 milioane de euro, ceea ce inseamna 250% din salariul sau anual de 1,1 milioane de lire sterline, relateaza AFP.

Bancherul a publicat un comunicat in care afirma ca, desi a preluat conducerea bancii dupa izbucnirea scandalului Libor, este "corect" sa ii revina o parte din responsabilitate si ca trebuie "sa dea socoteala" pentru "toate problemele" care au daunat anul trecut imaginii Barclays.

"Sunt constient de speculatiile si interesul public fata de bonusul pentru activitatea mea pe anul 2012. Pentru a evita orice dezbatere publica inutila pe aceasta chestiune, doresc sa afirm clar ca la inceputul acestei saptamani am decis ca nu vreau sa mi se dea vreun bonus", a precizat el.

Seful Barclays mai afirma ca anul trecut a fost "foarte greu" pentru banca si pentru actionarii ei ca urmare a "numeroaselor probleme care au erodat banca", si considera ca "ar fi o greseala sa incaseze un bonus in aceste circumstante".

Anul trecut, Barclays a fost investigata pentru manipularea dobanzilor Libor intre anii 2005 si 2009 si pentru comercializarea ilegala a unor produse financiare. In luna iunie a primit o amenda ce a condus la demisia mai multor directori, printre care si Bob Diamond, predecesorul lui Antony Jenkins.

Dupa ce a preluat conducerea bancii pe data de 30 august 2012, acesta din urma a avertizat ca va trece mult timp pana cand reputatia institutiei va fi restabilita, angajandu-se sa schimbe cultura interna bazata pe speculatie si risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bonus director Barclays, #scandal Libor Barclays, #investigatii Barclays, #probleme imagine Barclays, #salarii directori banci , #Banci internationale