Invazia asiatica: Trei banci chineze intra in SUA

Joi, 10 Mai 2012, ora 13:30
1100 citiri
Invazia asiatica: Trei banci chineze intra in SUA

Federal Reserve a aprobat ca trei banci din China sa isi extinda prezenta pe piata din Statele Unite ale Americii.

Banca Centrala a SUA a acceptat aplicatiile Industrial and Commerce Bank of China Ltd. (ICBC), China Investment Corporation si Central Huijin Investment, de a deveni companii incluse intr-un holding bancar prin cumpararea unui pachet de 80% a Bank of East Asia U.S.A., pe Bursa din New York.

Este pentru prima data cand Federal Reserve aproba achizitionarea unor actiuni la o banca americana pentru unitatile mari de acest tip din China. ICBC a initiat o intelegere cu Bank of East Asia in ianuarie 2011, asteptand acordul Federal Reserve, anunta CNN Money.

"China intruneste standardele administrative cheie cerute bancilor sale pentru a detine unitati de acest tip din SUA si a cumpara depozite americane", spune analistul politic Jaret Seiberg. Aprobarea data de Federal Reserve inseamna constientizarea si acceptarea acestui lucru de catre SUA.

Federal Reserve a permis Bancii Chinei sa isi deschida cel de-al patrulea sediu in Chicago. Banca cu sediul in Beijing are deja doua filiale in New York si una in Los Angeles.

Si Agricultural Bank of China a primit aprobarea pentru a-si deschide in New York prima filiala din China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci China piata SUA, #extindere banci China SUA, #Federal Reserve banci China , #Banci internationale