Societe Generale vinde active pentru a-si majora capitalul

Vineri, 10 August 2012, ora 11:58
1523 citiri
Societe Generale vinde active pentru a-si majora capitalul

Societe Generale a vandut TCW Group, companie axata pe servicii de management al investitiilor, catre Carlyle Group, cel mai mare grup de investitii private din lume. In urma acestei tranzactii, conducerea si angajatii TCW obtin o participatie de 40%.

TCW Group Inc va reveni astfel la statutul de firma independenta, dupa mai mult de un deceniu in care a fost proprietatea bancii franceze Societe Generale, transmite Bloomberg.

In 2001, Societe Generale a platit 880 milioane de dolari pentru achizitionarea TCW. Banca vinde active pe fondul crizei datoriilor, urmarind sa isi majoreze capitalul pentru a indeplini cerintele autoritatilor de reglementare.

Tranzactia cu Carlyle evalueaza TCW la 700-800 milioane de dolari, conform unor surse anonime.

Profitul net al bancii franceze Societe Generale a scazut cu 42% in trimestrul doi din 2012, din cauza deprecierilor de active inregistrate la fondul TCW din SUA si la Rosbank, divizia din Rusia.

Societe Generale anunta rezultate ingrijoratoare: Profit in scadere, dupa picajul la bursa

Banca a inregistrat in perioada aprilie - iunie 2012 un profit net de 433 milioane de euro (533,3 milioane de dolari), sub estimarile analistilor, care se asteptau la un castig de 677,9 milioane de euro. Banca franceza isi reduce activele la divizia de corporate si investitii bancare si va renunta la aproximativ 1.600 de angajati de la acesta divizie.

Actiunile Societe Generale au scazut la bursa de la Paris ca urmare a expunerii la diviziile externe. In ultimul an, titlurile bancii franceze s-au depreciat cu 48%.

Actiunile BNP Paribas au scazut cu 34% in ultimele 12 luni, actiunile Credit Agricole s-au depreciat cu 67%, iar actiunile Natixis cu 43%, conform datelor Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Societe Generale vanzare active, #Societe Generale majorare capital, #Societe Generale TCW Group , #Banci internationale