Spania creeaza "bad bank" pentru administrarea activelor neperformante ale bancilor

Luni, 20 August 2012, ora 10:40
1454 citiri
Spania creeaza "bad bank" pentru administrarea activelor neperformante ale bancilor

Guvernul spaniol va transfera in administrarea fondului national de recapitalizare a bancilor activele neperformante care vor fi scoase din portofoliile institutiilor de credit aflate in dificultate si care vor primi asistenta financiara de la Uniunea Europeana.

Activele neperformante vor fi constituite intr-o asa-numita "bad bank", al carei principal actionar va fi FROB, fondul de recapilizare a bancilor, potrivit unei propuneri care va fi adoptata de Executiv in sedinta de vineri, a declarat ministrul Economiei, Luis de Guindos, intr-un interviu publicat duminica de agentia Efe.

Bancile care vor primi bani proveniti din linia de finantare de 100 miliarde euro de la UE vor fi obligate sa transfere toate activele neperformante catre institutie, a adaugat oficialul.

Spania traieste un tsunami economic: Care sunt efectele

Premierul Mariano Rajoy incearca sa evite incheierea unui acord de asistenta financiara internationala dupa ce a semnat in luna iulie un program de 100 miliarde euro prin care Fondul European de Stabilitate Financiara si Mecanismul European de Stabilitate vor recapitaliza bancile spaniole aflate in dificultate dupa prabusirea pietei imobiliare, in contextul recesiunii si costurilor de finantare tot mai ridicate suportate de guvern.

Randamentul obligatiunilor guvernamentale spaniole cu maturitatea la zece ani a inchis vineri la 6,44%, in scadere cu 0,76 puncte procentuale din 2 august, cand presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a afirmat ca liderii europeni vor face tot ceea ce va fi necesar pentru a asigura supravietuirea euro si a prezentat un plan de reducere a costurilor de finantare ale Italiei si Spaniei.

BCE si soarta UE. Ce declaratii a facut Mario Draghi

Spania va primi o transa de urgenta de la BCE, pentru sprijinirea Bankia

#Spania active neperformante banci, #active neperformante banci transfer, #Spania fond national recapitalizare , #Banci internationale