UniCredit, Intesa Sanpaolo si alte 11 banci italiene, retrogradate de Moody's

Marti, 17 Iulie 2012, ora 10:59
1882 citiri
UniCredit, Intesa Sanpaolo si alte 11 banci italiene, retrogradate de Moody's

Agentia de evaluare financiara americana Moody's a anuntat luni ca a retrogradat nota a 13 banci italiene, printre care UniCredit si Intesa Sanpaolo, la cateva zile dupa ce a revizuit in scadere ratingul datoriei statului italian.

"Coborarea notei de indatorare pe termen lung a Italiei (cu doua trepte) implica un risc crescut ca guvernul sa nu fie in masura sa ofere sprijin financiar bancilor sale in mare dificultate financiara", a precizat agentia intr-un comunicat.

UniCredit are astfel ratingul coborat cu doua trepte, de la A3 la Baa2, ceea ce inseamna o calitate mai scazuta medie de titlu, din cauza expunerii sale mari la piata interna.

De asemenea degradata cu doua trepte, la Baa2, asupra Intesa Sanpaolo planeaza o incertitudine legata de gradul de sprijin sistemic pe care guvernul i l-ar putea acorda in caz de turbulente financiare.

Joi, Moody's a degradat nota Italiei de la A3 la Baa2 si a mentinut perspectiva negativa din cauza situatiei din zona euro si riscului de contagiune din Spania si Grecia.

#Moodys retrogradare banci italiene, #Moodys banci italiene, #rating UniCredit Moodys, #Intesa Sanpaolo Moodys , #Banci internationale