Volksbanken vrea sa taie costurile prin fuziunea bancilor regionale

Marti, 13 August 2013, ora 11:54
1411 citiri
Volksbanken vrea sa taie costurile prin fuziunea bancilor regionale

Fuziunile intre cele 51 de banci regionale care detin pachetul majoritar de actiuni la grupul bancar de austriac Oesterreichische Volksbanken AG (prezent si pe piata din Romania) vor permite realizarea de economii astfel incat OVAG sa poata rambursa ajutoarele de stat pana in 2017, a declarat marti un oficial pentru cotidianul Kurier.

Bancile regionale si-au propus sa rascumpere participatia de 43% pe care statul austriac a preluat-o la Volksbanken AG in luna aprilie a anului trecut. Grupul OVAG are de rambursat 300 de milioane de euro catre statul austriac pana in 2017, transmite Reuters.

"Vrem sa reducem costurile cu 65 milioane de euro", a declarat presedintele asociatiei care reprezinta bancile regionale, Heribert Donnerbauer, intr-un interviu publicat marti in cotidianul Kurier.

Patru dintre cele 51 de banci regionale au fuzionat deja, iar obiectivul este reducerea graduala a numarului pana la 35-40 de banci. Punctul al doilea este unificarea diferitelor sisteme informatice ale bancilor regionale. In acest fel ar putea fi realizate economii de pana la 15 milioane de euro pe an, considera Donnerbauer.

In primul trimestru al acestui an, Volksbanken a inregistrat pierderi de 21,3 milioane de euro, dupa ce anul trecut si-a vandut mai multe active, in special divizia din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmarii a preluarii Volksbanken International AG de catre Sberbank, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

#reducere costuri Volksbanken, #fuziune banci Volksbanken, #consolidare Volksbanken , #Banci internationale